2015. február 24. 16:37 - Esztergomi Élharcos

3. bevetés

Tisztelt Polgármester asszony, tisztelt Aljegyző úr!

Kérdéseket feltenni közpénzzel kapcsolatban nem érzelmi kérdés. Az Élharcos kommentelői között több tanács is elhangzott az elmúlt napokban, például hogy névtelen kérdezőknek nem köteles válaszolni a hivatal. Az Esztergomi Élharcos ugyanúgy nem névtelen, ahogy más portálok sem. Az infoesztergom vagy a helloesztergom mögött sem található konkrét szerző, mégsem kérdőjelezi meg senki ezeknek a portáloknak a hitelességét, tartalmát. Az Élharcos továbbra is tartja magát ahhoz az alapigazsághoz, hogy a közpénz költése a közpénzt befizető állampolgárokra épp úgy tartozik, mint az arra rákérdező, nyilvánosságot tájékoztatni kívánó médiára. Az Élharcos tartja magát ahhoz a polgármesteri ígérethez is, mely szerint Ön működése alatt mindent a teljes transzparencia elvének rendel alá. Köszönjük a szeretgom.hu tulajdonosának, Cserép Jánosnak segítő közreműködését a helyes kérdésfelvetéssel kapcsolatban, de mi hiszünk abban, hogy az új városvezetés nyíltan vállalja döntései súlyát, és nem jogi kiskapukat kezd keresgélni annak érdekében, hogy a konkrét válaszadást elkerülje.

 

1. Az elmúlt napokban megtörtént a Prímás-szigeti, Mária-Valéria hídról levezető út lezárásának megszüntetése. Mikor szándékozik az Önkormányzat elszállítatni azokat a hasonló betontömböket, amelyekkel még Meggyes Tamás polgármestersége idején csúfították el a Sötétkapu és Prímás pince melletti parkolót, illetve amelyek Búbánatvölgyben Meggyes Tamás háza előtt szennyezik a környezetet?

2. Igaz-e, hogy a város újra szerződést kötött a korábban Esztergomot többször a közvilágítás kikapcsolásával fenyegető TIVI Kft. tulajdonosának, Drága Bálintnak egy másik cégével? Igaz-e, hogy Drága Bálint érdekkörébe tartozó vállalkozástól vásárolta a város vissza azt az 1500 lámpatestet, amit a cég még 2012-ben a felszámoló tudta nélkül távolított el? Mivel a rendőrség nyomozott az ellopott lámpatestek ügyében, nem tart-e attól, hogy orgazdaság bűnébe esett a város?

3. Igaz-e, hogy az Önkormányzat által 2005-ben elindított Contur Bau perben a hivatal hanyagsága miatt a város 2015-ben elbukott közel 600 millió forintot, melyet azóta le is inkasszóztak a város számlájáról?

Válaszát továbbra is várja:
az Esztergomért blog szerkesztőség

 

index.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://esztergomert.blog.hu/api/trackback/id/tr47212267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása